lauantai 3. lokakuuta 2009

3/10 PKoota Muddy-X-hengessä


...tosin pakkasaamu aukesi peilijäisine pyöräteineen - kaikkialla todella liukasta toisin kuin kesäisenä viime viikonloppuna.

No, PM-massalla lähettiin aluksi kohti Kalimenvaaraa. Sieltä Murtoselän kautta Sepon bingoreitille ja kääntäen enduroreittejä kohti "vanhaa saarta". Sieltä luontopolkua tökkien Isokangasta päin. Jonkinmoisia hankaluuksia liukkaalla polulla, tuloksena yht. 6 lipat. Kaikki kuitenkin ehjinä Isokankaan kierrokselle.

Tämän jälkeen matkaopas päätti viedä kaikki nauttimaan Sepon löytämästä taimikkopolusta, joka oli iskussa. Vesisateen ja pakkasen jälkeen tuntui kuin ois pesukatua polkenut. Pupu meni trikoihin, uukkari ja takaisin sorateille kohti Loppulan siltaa. Sieltä Pilpakankaan laavua kohti tervehtimään karpalon metsästäjiä. Nopea pitstop, nestettä ulos ja sisään ja satkun kadenssilla kohti Sankivaaraa, josta polkuja pitkin Kiekonmajan kautta Sanginsuuhun.

PVMkoo oli hokannut, että SK Pohjantähti on käynyt viemässä syysrastit Pikkaralan kankaille (mahtavaa!). Pitäähän sitä osallistua! Tarjolla oli jalkaradat, mutta menihän se jäkälikkö ja hiekkadyynit pyörälläkin. A-rataa tuli vingutettua 45min. Ja huomaamatta vauhti lipsahti tunniksi Vkoolle. Pikkaralassa kun polkee koko ajan "ylämäkeä". Ei se mitään, se tekee jalalle hyvää. No loppumatkasta alko olleen niinku sinut ittesä kanssa, mutta matka loppu pikkasen kesken, jotta ois tuntenut olevansa oikein kosmisesti läsnä. Pikkaralasta ennätti teitä pitkin kotiin harmittavasti juuri ennen kunnon raekuuroja. Mainio pakkasaamunlenkki, matkaa n 100km ja aikaa n 5h.

1 kommentti:

  1. Joo varjo teami (lue kirjoittaja itse) aloitti aamuisen polkupyörävalelluksen Kellosta klo 10.00 ja saapui Pikkaralaan klo 13.05. Reitti kulki Kalimenkylän kautta Kalimenojaa pitkin Auran majalle ja siitä sitten edelleen Hönttämäkeen ja Hiukkavaaraan. Hiukkavaarasta löytyi hieno polku mutta tietenkin väärään suuntaan. PVMKoo oli piirtänyt "helpon reitin " Valkeisjärventieltä Kiekon majalle (2 km hiekkaa ja kaikki polut joko jäässä tai mutaiset. Pikkaralaan päästiin ja fiilis oli jo hiukan uupunut. Sitten SK:n b-rata juoesten. Tossu ei enää oikein noussut. Pyöräilyä 3 h 5 min. 52 km ksyke 127. Sitten 49 min juoksua 147 sykkeellä. Hienoa oli...

    VastaaPoista