torstai 22. maaliskuuta 2012

Hiihtokausi aluillaan!?

..vaikka monet meistä on vedelleet huippuhienosti sydäntalven kisoissa. Itselläni talvi on sujunut lähinnä välineurheillesa, tosin "talven avaus" oli viime viikonlopun Iin 30km kisassa, jonne Sepen kans suunnattiin "huippuparit" torstaina heitetyn happohumalatreenin jälkeen. Ei oikein ramppa kalakattanut, mutta Iihin mukaan vaan.
Kisa sitten alkoi karusti: huomasin jo eka kilsoilla että nyt ei kulje. ei mies eikä suksi. Ei tämä yleensä heti tökkää, vaan yleensä vasta 3km kohdalla ;)
Tuskaa ja töitä ku orjaleirillä että pysys mukana, ja tätä jojonautintoa oli sitte tarjolla koko 30. Mukana pitää yrittää roikkua ja heilua kuitenkin, pakko. Näin päädyin Sepen ja parin muun jäntevän jäniksen kans inversionauttimaan reippaasti hengitellen kimaltavasta vitilumesta auringon paisteessa. Aamulla kun pääsin perille, eka ajatus oli että voi prkle. Aamulla kun pääsin perille, eka ajatus oli että voi prkle. Mulla sukset tunattu lauantain PekkaPoudan ennusteiden mukaan vanhalle karkealle -3, Sepellä kostealle/vesikelille! huh-huh, konkareilla meni kirkkaasti rasvat karille. Yöllä oli Iissä satanut 5cm uutta lunta ja pakkasta aamulla -11! tuloksena puhdas hienojakoinen pakkaslumi. Helpoin mahdollinen keli, mutta mutta... arpaonni ei suosinu ja laiska kun on, mukana ei oo voijepakkia, toisia suksia tai muita paikkaustsäänssejä. Yritän vielä kehua retostella hyvää paria äänekkäästi vastustajien hämäämiseksi lähtöviivalla, muttei ne hätkähä tai pasko housuun. Puristavat keppiä ja lähtevät ku hauki rannasta.... Näistä telineistä ponnistaen reissusta ei tullu heleppo ja koko matka tuli hangottua epämukavuusalueella.Yleensä sentään pitkällä matkalla joku pätkä on suht helppoa menoa. Viimeset kilsat kaikesta huolimatta yritän täysillä ja positiiviseksi asiaksi jäi mallikas sykekäyrä. maksimisyke lopussa 5 pykälää korkeammalla ku Hannun matolla. Hyvä niin!
Tästä matka jatkuu palautellen, mikä ei oo hyvien kelien takia tällä viikolla onnistunut. Kohokohtana tulee olemaan armoton sippaus Syötteen 50:llä Ahman nousuun, sinne sitä aina on saatanan kone hyytynyt ja suksi totaalisesti tökännyt siihen piinaavan jontoon nousuun paksumahan yrittäessä roikkua jonku turhan kovan porukan mukana.

Ahman jälkeen yleensä mielessä pyöri Pate Mustajärven hitti...
Talven selän ylittänyt PM-Tiimi sen sijaan on painanut hurjaa kyytiä. Huippuna Wellun PM-kisa, jossa pappuli oli päivän kolmanneksi nopein huippuvauhdilla edellä / rinnalla nuoria SM-mitalisteja ja huippulahjakkuuksia. Wellulla lahjakkuus puhkes kukkaan nyt. Lahjakashan se on aina ollu mutta tiimin mukasesti raskaasti reppua mukana ja se pistää puhaltaan yleensä ylämäissä. Yrtsi kans on pitäny kovaa kyytiä kisoissa, tosin Terwass kajahti suksihommat puihin ja tuloksena via dolorosa. Wellu ja Yrtsi veti myöskin Haukipudashiihdossa hirmuvauhtia nimimiesten kyydissä - kovaa menoa! Lenkeillä vieraillu Jussi pamautti Tervan kuntosarjassa keulille, hienoa! Ja Arskalla Terwassa Yrtsin kohtalo: hyvässä vireessä oleva raaka-A sortui kalusto-ongelmiin, edellisviikonlopun hiihto Kempeleessä lupaili jytkyä terwaan.... Rovaniemen 100:lta pongattiin Mika 4:llä sijalla, hieno suoritus!
Lisukkeena näkymiä Syötteeltä. Hiihtolomaviikolla tuli lipsahettua lappamiseen, kelit ku oli niinku alkoholistille GrodonBleuta - niinpä päivässä tuli lapettua 4-5h ja siitä maksamme kohtuullista epäherkkyyttä... Munkkilenkeillä se sulaa ja sitä kautta kohti Syötettä, pääsiäs- ja kevätkisoja. Osa tiimistä painaa tutusti Lapponiaan ja hurjin sen päälle vielä Saami SkiRaceen ja kukapas muuse on ku Wellu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti