sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Muta-x - mainiot rastit, rata ja kartta!





Taasen kerran Sepe oli loihtinut mainion radan! Nyt kartta oli tarkka ja helposti luettava, rastit selkeät kun tulit oikeaan paikkaan eli selkeää haastetta, joka vaati vaan kovaa polkemista ja hyvän suunnitelman, jos meinasi podiumille. Paikalla oli kovaa seikkailu, mtb-o, hisu- sekä pyöräsakkia, ja järjestäjien iloksi porukkaa tuplasti aiempaan verrattuna, mikä teki alkumatkasta hauskan... olisipa joku kuvannut alun apinarastia videolle. Siinä veteraanit ja juniorit rimpuili asenteella oulunsalolaisten iloksi ja ihmetykseksi. Onkohan Lapsett mitoittanut rekkuleitaan 15:ta aikuiselle kiipeilijälle? No, hyvin kesti...
Matka jatkui urbaanilla alueella letkajenkalla jossa paikallinen noutajajaos järjesti safety carin ja kaikki kasaan 81:lle. Toisille se olikin sitten ketutuksen paikka, kun rasti vaelsi koiraihmisten liikuttamana eri paikkaan! Saapumisjrjestyksessä leimat passiin ja matka jatkui kohti Varjakkaa.
Meno oli helppoa ja vauhti GPS:n mukaan 35-40km/h, mikä on maasturilla hyvää menoa. Ja Kangaskokko nousi tällä pätkällä peesiin ja kohta ohi vääriä Varjakan nuotioiden hiilloksia ihmetellessä. Kannattas kattoa karttaa eikä vaan suhata "täysillä". Kun karttaa katto, niin selveshän se että tuli kaarrettua liian aikais vasemmalle, mutta ei mitään järisyttävää.
61:lle mentiin letkajenkkaa Jussin ja Tuomon kanssa, missä saavutettiin parin minuutin kaulan kelannut Juha. Nyt edessä oli jälkeenpäin ratkaisunhetki. Jussi, Tuomo ja Juha päätti lähteä hakemaan kaikki rasti, kun taas jälkeenpäin nössösuunnitelmalla ajeleva Tykinkuula laisto 31:n ja 42:n. Tällä kertaa olin piirrellyt reitin jättäen kolme rastia suosiolla väliin ja päätin ajaa piirretyn reitin läpi, makso mitä makso. Loput rastit tuli noukittua sutjahkokkaasti (muutama tarkistus ja yks hitaahko urapätkä, yht -2min) ja maaliin kerrankin pyörä ja muut releet ehjänä ajassa 2.57... mukava reipas lenkki ongelmitta hienossa säässä ja hienolla Sepon setillä! Kisahan oli loplta huipputiukka, jossa Jussi&Tuomo vastaan Pekka ratkoi suuren urheilujuhlan mukaan voiton viimeisillä rasteilla Pekan kiriessä niukkaan voittoon!
Alla vielä PM-köörin ajat, kilometrit ja pisteet...
t Tykinkuula
Erä-Jorma 3.26 - 46,7km - 68p (huom sisältää eväsleipien syönnin auringosta nauttien!)
Tykinkuula 2.57 - 61,4km - 112p
Wellu 3.50 - 64,7km - 114p
Mika 3.50 - 64,7km - 114p




********************




Palautelulenkin satoa sunnuntailta tutulta superrastilta - kertakaikkisen kaunis yksilö!


Arvatkaapa mikä osa roppaa on kipeänä Muddy-X mtbo:n jälkeen? a)reiskat b) keuhkot c) keskusyksikkö e-v-t) lavat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti