maanantai 14. toukokuuta 2012

Paksumahalle SM-pronssia!

Veteraanien SM maastot käytiin 12.5.2012 Pudasjärven Jyrkkäkosken maastossa.  Päivään valmistautuminen alkoi tutulla yövuoron jälkeisellä 25km'n pyörälenkillä Raksilasta Haukiputaalle. Kamat kasaan ja Renun nokka kohti Kurenkoskea. Saa nähdä ehtiikö. Päivä oli tuulinen ja sateinen, lämpötilan ollessa vain muutaman asteen plussan puolella. Tutun kaavan mukainen pitkä 60' alkuverkka; 7km kevyttä hölkkää ja käppäilyä. Kokoontumisteltassa, jossa piti olla kymmenen minuuttia ennen starttia tuoksui sieraimet avaavasti tiikeripalsami. Ei muutako miehet viivalle ja paukusta Ismon ohjeiden vastaisesti suoraan keulaan. Täh?, oisko mun pitäny muka peesata jotain?
Juoksu lähti kevyen oloisesti liikkeelle. Eka kilsan kohdalla olin kärkiporukassa, paria karkulaista lukuun ottamatta. Eka kilsan väliaika oli 3'26'', joten vauhti oli aika kovaa heti alusta alkaen. Kova alkuvauhti alkoi kostautumaan matkan vanhetessa ja neljän kilsan kohdalla tuntui jo hapot olevan korkealla taivaissa. Viimeisen kiekan menin sinnillä ja sisulla niin lujaa kuin pohkeista irtosi. Porukkaa meni ohi jonkin verran, mutta onneksi ne oli toisen sarjan miehiä. Matka loppui minun osalta kesken riittävän aikaisin, sillä jos se olisi ollut kymmenen metriä pidempi niin olisi sijoitus voinut tippua ja pronssimitali jäänyt saamatta. Hyvä näin. Maalissa hapot olivat kovat ja polvilleen piti mennä heikkismäisesti muutaman kerran yökkäämään. Sain mitä lähdin hakemaan; hyvää ja kovaa harjoitusta. Tämä kuitenkin riitti tällä kertaa ensimmäiseen SM mitaliin (mikäli ammatillisia kisoja ei lasketa ja eihän niitä tällä kertaa lasketa).
Pronssista mitalia on hyvä lähteä ensi talvena kirkastamaan (toim. huom.). Kotiin viemisenä oli mitalin lisäksi hyvä mieli onnistumisesta.
Kisan datatietoa tilastonikkareille: Matka 6km, aika 22' 11", avg syke 180bpm ja keskivauhti 3'42"/km.

Sama mies seuran "verkkareissa" Pilatus-vuoren rinteillä 20 kuukautta aiemmin.

1 kommentti: