sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Huomaamaton palauttava

MTB PPP = Pois Pakarasta Pintaherkkyys. Pitaa pyoritella pintakaasulla. Vai miten se oli.
Joo, su aamuna Muddy-x hengessa startti Koivurannasta. Pinkassa telineessa oli odottamassa 5 eri karttaa ajankuluksi ja liikkeelle improvisoiden.
Kerkesin pikku oottelun aikana sutasta reittia karttaan ja sain valimiit nuotit aikaiseksi kouraan pahaa aavistamattomalle J.Oksalle ohjeena: "seuraa oranssia viivaa..." suburbaanien rastien kautta Lettoniemeen ja vielakin Muddy niemi ympari ihmetellen polkuja ja karttaa... Varpaat kostutettuina sitten Patelaan ja tuntematonta polkua Kolliin. Sielta kurvailtiin ihastelemaan Keskinarkauksen taukopaikkaa Kalimenkylan ampumaradalle. Ei ois mekaan uitu. Mutta silta oli "vieressa".
Kartturin vaihto ja luontopolun kautta Kivenkankaan lapi Uikulaan. Sielta louhoksen lapi Jaaliin, mahassa kurnasi - grillille! Ihme, etta jatkuva grillailukaan ei tuki meikalaisen kompostia. Pahus, rilli aukeaa vasta 12:ta. No, ei hataa - Knikke Knattertonin repussa oli pari jaalilaista kisakarttaa helatorstailta ja Joksa starttas navigoiden H21 radan lapi. Peraan pullukalle H70 rata ja heti alkuun peesaajalta kommentti, mihin hlvettiin naa ajat... ??!! Rastille tietenki. Piti oikein todistaa notta kartalla olin ja reitti oli HYVA. Reitteja on monenlaisia ja hyvia. No, nyt 6:tta kertaa Jaalin ratoja 1:10000 kartalla mtb-o:ta ajaessa rupes nakemaankin polkuja. Aiemmin viikolla ei sattunut polut silmaan ei vaikka kuinka tihrasi: meni pitkaksi, meni aikaseksi, pyora kaantyili silleen oudosti, oikominen ei ollut arvossaan. Taisi olla mutaa ja hoyrya paassa ja jaloissa viela Sepon setista.
No radat suoritettua jengailua kasassa huomaamatta jo 4,5h startista, joten pitstop luukulle ja normisetti: parasta pyotaan (Pelastusrengas...), litra maitoa, tuplahamppari ja 1,5l kokista ja huokasu. Ja taas nauhat auki takas polokemaan. J.oksalle pikku valiotto Rannanperalta, josta polkujen kautta Erkkolaan. Bonuskartta oli viela jemmassa... Jokirantaa seuraillen Knuutilankankaalle, jossa viimenen pyorasuunnistussetti. Alun tussaroinnin jalkeen rata kivasti lapi reitinvalintoja vertaillen... Opettavaista. Pahimmat pauhut purettuna kotia ansaituille viilentaville - takana kuutisen tuntia palauttavaa rullailua. Lampokin oli kohonnut huomaamatta 28 asteeseen.
Huomaaton palauttava. Ja viela pitas ehtia illaksi Amsterdamiin...
Palautumisiin! t. PKoo

Faktat ja reitti J.oksan elektroniikasta:
http://connect.garmin.com/activity/33446784
Distance: 108,60 km
Time: 05:47:25
Moving Time: 05:27:32
Elapsed Time: 06:56:29
Avg Speed: 18,8 km/h
Avg Moving Speed: 19,9 km/h
Max Speed: 36,3 km/h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti