tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hetta-Pallas juosten yms.

TH: Perjantai aamu kahdeksalta bemmu lastattu ja kolme paksumahaa aloitti vuotuisen vaelluksensa kohti pohjoista. Neljäs jäi vielä hoitamaan pisneksiään ja ajeli myöhemmin iltapäivällä perässä.
Kun reissuun oli lähdetty verkkarit päällä niin pysähdyttiin oikein ulkomaille shoppailemaan ja katselemaan kulmahousuja; tavoitteena selvitä lauantain reissusta paremmissa ruumiin ja sielun voimissa kuin aiempina vuosina, jolloin kovasta uhosta huolimatta oli nukahdettu puolikas oluttölkki kourassa nojatuoliin kesken jalkapallon MM-kisojen semifinaalin ensimmäistä erää. Joka jampalle pussillinen haaklööfsiä mukaan ja bemmun nokka taas pohjoista kohti.


Reissun ensimmäinen pummi – Ruottin puolen tienpito on näköjään jäänyt vielä kotimaatakin huonommalle tolalle ja palasimme Övertorneån kohdalta takaisin sivistyksen pariin.
Äkäslompolossa asetuimme taloksi, täytimme jääkaapin ja valmistautuminen viikonlopun ensimmäiseen treeniin. Vellu pukki tasuria muutaman kerran Äkäslompolosta maisematien nousuun, a 10min. Välilevy-Oksa toimi Vellulle kuskina mäestä alas ja TimppaH hölkkäili vajaan tunteroisen.


Sitten puolen tunnin yhteislenkki päälle. TimppaO liittyi joukkoon tummaan ja säntäsi välittömästi iltalenkille uudenkarheat Terinitit pihkassa.
Saunan jälkeen MasterChef JOksa kokkaili 5 tähden gourmeeannokset pelkästä pastasta ja jauhelihasta. Saatiin paksumahoihin sitä oikeeta profiilia. Kyllä kannatti, saatiin nimittäin jäsen TO'n trikoon lahkeet soimaan. Tiukkaan rajaan oli siten auringon seuraavana päivänä hyvä piirtää Belgian lippu.

Aamupuuron jälkeen kamat kasaan ja kohti Hettaa, Raattaman kylän kautta. Paavon majataloon auto parkkiin ja venekyytillä Ounasjärven yli. Oli kuulemma Paavo kuskannut 1984 Mietaan samalle lähtöpaikalle ja pyytänyt soittamaan kun on perillä Pallaksella. 4:50 oli mennyt - aika kova. PM ainesta.
Ei ku paanalle. Muutaman nousun jälkeen täytyi todeta että muutamalla Paksumahalla menohaluja enemmän kuin järki sallisi (toimituksen huomio: tämä ei ole järkilaji)– porukan nestorin sykkeet ampui nousuissa sen verran korkeiksi että pakko pistää kävelyksi. Pyhäkeron päällä otettiin perhepotretteja. Keli oli täydellinen – aurinkoa ja lämmöt 10-15 C. Tunturissa tuuli sopivasti, eikä sääskistäkään minkäänlaista haittaa.
Suastunturin jälkeen todettiin, että porukassa on selvästi eri menohaluja ja –kykyjä. J.Oksa ja Timppa.O lähivät reippaammalla tahdilla ja Vellu ja TimppaH jatkoivat suunniteltua vauhtia, eli peekoota. Suaskurussa molemmat porukat erehtyivät pikkasen reitistä ja tuli muutaman minuutin pummit.
Melkoista pirunpeltoa oli polut välillä ja nousut raskaita.
JOksa puristi Pallashotellin pihaan karvan alle 6h. TimppaO ajassa 6:17 ja Vellu & TimppaH 6:46, eli selvästi alle 2 tuntia Mietaan ajan päälle. Alkuperäinen tavoitehan oli alle 7h.
Garminit näyttivät kokonaisnousuksi reitillä 1500 m tuolla merkatulla 55 km reitillä.
Palautumisen varmistaminen aloitettiin Pallas-hotellin terassilla, jonka jälkeen Oloksen Kammariin pihville.
Mökillä pidimme hiljaisen hetken Jukka Toivolan muistolle – tinkimätön harjoittelija ja Suomen kaikkien aikojen paras maratoonari oli siirtynyt rauhallisemmille lenkkipoluille.
Saunottiin pitkän kaavan mukaan ja pidettiin debriefinkiä päivän koitoksesta. Jungfrausta asti säilynyt vuosikertakimppaleka saatiin lopulta tyhjäksi. Tällä kertaa eivät päät kopsahtaneet pöytään turhan aikaisin, mutta osa ei ehtinyt Jukolan viestistä havaita juuri lähtörytinää enempää ennen Nukku-Matin tuloa.


JH: Sunnuntaiaamuna aamuntimot pakkasivat kamansa ja painuivat rouviensa kainaloon. Vellu ja J.Oksa hyppäsivät sateesta huolimatta MTB'n selkään. Koitettiin koluta maastoa mahdollisimman laajasti, siis mäkeä, suota, mäkeä, kivikkoa, mäkeä, hiekkaa sekä tietenkin soista mäkeä & kivistä mäkeä. Reilun kahden tunnin "verkan" jälkeen päätettiin katsoa totuutta silmiin; paukku Isomettän nousun juurelta ja suuntana Ylläksen huippu. Vertikaalia siis 500m. ja avot, nousihase. Täytyy kyllä todeta, että myös tie oli paljon paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, jolloin reiskasta loppui vääntö Jokerihissin jyrkällä. Va nyt meni.


Iltapalana pisteltiin vielä tunti tasuria hyvällä rytmillä. Päivän setti siis about 5h.Maanantaiaamuna oltiin ratalla jo heti kahdeksan jälkeen. Pienen arpomisen jälkeen harjoitussuunnitelma sai kaksimielisen jyryn yksimielisen päätöksen (vai kumminpäin se nyt sitten olikaan?). Sounot sano vissiin kojonkoski ja pisti pojat maisematielle pukkaan kymmentäkäskyä, siis 10*1min/2min. Tavoitteena nousta aina vähintään sama matka ja viimeisellä kaikki peliin. Näin se meni. Hieno treeni ja jalkojen lisäksi nyt myös ojentatkin keitettyä makaroonia. Punaposkiset ja hyväntuuliset paksumahat innostuivat vielä loppuverkkaan 40 minsaa.


Kamat kassiin, kämppä puhtaaksi ja bemmun nokka kotia kohden. pe-ma välillä hyvissä maastoissa 13-15 tuntia kovaa settiä. Nyt on aikaslailla piesty olo. IHANAA PAKSUMAHAT IHANAA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti