lauantai 13. kesäkuuta 2015

Vellun mökiltä Joksan mökille by TimHKun tässä on jo nuo Kuusamon nähtävyydet tulleet Karhunkierroksilla jo aika tutuiksi, Paksumahojen direktoraatti oli päätynyt sananmukaisesti täysin uusille urille. Kun Vellulla on mökki Posiolla ja Joksalla Syötteellä, niin keväällä kilahti sähköpostiin ehdotus, että lauantaina juostaan Vellun mökiltä Joksan mökille ja sunnuntaina pitemmän kaavan mukaan maastopyörillä takaisin.

No, hulluja ei kannata paljon yllyttää. Kysyin pojilta mitähän tuo matka mökkien välillä mahtaa olla? Vastaukseksi tuli Vellulta välittömästi "ihan niin paljon, kuin me sen halutaan olevan!" Sitä minä vähän pelkäsinkin...

Etujoukko oli tulleet Syötteelle jo perjantai-iltana, mutta minä ja Vellu päästiin paikalle vasta lauantai-aamuna. Timo O jäi maastopyöräilemään Syötteelle ja Kaitsun kanssa vetivät mäkitreenejä Syötteen hissikuiluja ylös. Ajeltiin siis Joksan ja Vellun kanssa Vellun mökille, jossa paukku n klo 9.

Alkumatka Hautavaaran yli ja sitten jonkun matkaa sorateitä kunnes päästiin Vanhan kirkkopolun reitille. Puolen kymmentä kilometriä reitti meni ihan suolla ja muutaman kerran reittimerkkit vähän hakusessa, mutta kompassisuunnalla reitti kuitenkin aina löytyi. Olisko ollut Salmitunturin kohdilla, kun pikku tihkusade ja tuuli alkoi sen verran jäähdyttää, että vedettiin takkeja niskaan.

Yhdessä kohdassa pitkospuita juostessa jalka lipsahti ja nilkan suunnasta kuului rusahdus. Siitä nurin ja kova sadattelu, että mitenhän tässä kävi. Onnettomuustutkintalautakunta totesi kuitenkin välittömästi, että askeleen alla oli pitkospuun reuna murtunut ja ääni tulikin siitä eikä nilkasta. No, jalka meni varmuuden vuoksi kuitenkin kylmään suon silmään hetkeksi, eikä tuosta henkisiä vaurioita suurempaa aiheutunut.

Loukusan kylästä saatiin juoksuseuraa. Musta, sekarotuinen narttukoira otti meidät kiinni ja lähti juoksentelemaan mukaan. Ajateltiin, että kyllä se johonkin näistä taloista jää tai palaa takaisin. Kylä jäi taakse, mutta koira juoksi mukana.

Loppumatka Syötekylään asti olikin soratietä. Koira tuli mukana yli 20 km. Pikkasen ennen Syötekylää pysäytettiin vastaantuleva auto ja kysyttiin josko tuo koira ois vaikka täältä ja olikin kotimatkalla. Ei naiskuski tunnistanut koiraa, mutta kun aukaisi oven, niin koira hyppäsi kyytiin. Ajatteli varmaan, että tällä pääsee helpommin kotia kohti.

Pikkusyötettä kohti kivutessa rupesi reidet kramppaamaan. Eikun kävelyksi. Alamäkiosuudella taas juoksuksi. Askel oli liiankin hiipivä ja tossu tökkäsi ja tuli aika pahat lipat. Ei muita vaurioita, mutta sääret rupesi kramppaamaan. Pitkospuu osuus Pikkusyöte-IsoSyöte lopulta ilman vaivoja.

Joksan mökillä ajassa 7h 55min. Yhteensä reilut 57 km.

Hieno reissu taas!

Iltaohjelmaan listattuna saunomista ja kolmospalkinnon kohottelua. Voipi tosin olla että huominen n 110 km maastopyörälenkki saattaa tuota jälkimmäistä vähän rajoittaa... Nääh. Ysiltä ratalla.

PS. Kumma juttu, että Vellu mökiltä oli JOksan mökille 57km, mutta JOksan mökiltä Vellun mökille 116km.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti