maanantai 25. heinäkuuta 2011

Hikeä Rokua Geoparkissa

FreeAdventure Sepen johdolla oli keitellyt hienot systeemit Rokualle! Rokua Geopark challenge tarjosi huikeita pätkiä ja fysiikan raastoa. Ja rapautuhan se roppa palvaavassa helteessä jäkäläkankaalla lopulta ja n 6 tunnin kohilla alko paksumahan reiskat oikiasti ramppaamaan... sitä ennen tapahtunutta PM1-duon osalta:
- pe iltana kohti Rokuaa. matkalla kisasarjan etenemisen kattelua, ihastelua, vaihtopaikalla pyöräviritysten ihmettelyä ja ilta venähti puoleen yöhön ennenkä paksumahapesä laskeutui unen tuhinaan. Korvatulpat on kova sana sanon minä.
- viivalle saatiin neljä paksumahakaksikkoa - mahtavaa! reserviin jäi vielä kovia PM-pareja, joiden hikeä kaivataan kostuttamaan ensi vuonna challenge-kankaita!
- aamupuuron jälkeen tikkana materiaalin jakoon. tiukkaa suunnittelua, kiirettä pitää, pientä epävarmuutta trekkauspätkän varustelusta, joka selvesi Sepeltä kysyttäessä. rullaluistimet ja kypärä pakollisia ja reppuun koko jalottelun ajaksi... lisää löylyä siis, mutta meille tuo lisäpaino on lähinnä pyöristysvirhe, joten antaa saksalaismallisen reiden vaan laulaa.
- 2 tuntia hurahti valmisteluissa heittämällä, hikeä pinnassa niinku normi peekoolla jo ratkasuja miettiessä
-
startti - tosissaan mennään...
- prologi - uinti ok, joksa kiertää ilmakartalla kuntokeskusta. yks rasteista on hukassa. en kerkiä perään, joksa katoaa sisälle, käy kosmetologilla, häipyy minne lie. PM2 ja Mika ja Vellu ettii samaa rastia. karttaa ei oo, talon pään tietämillä kuulemma. Joksaa ei näy ei kuulu. No, kiipeän katolle ja seuraavalle katolle - eipähän sieltä löytyny muuta ku tukiasema-antennit. lopulta josain huuvetaan kaitsua ja siirrytään kohti vaihtoa
- prologilta MTB:lle. Oltiin kuulemma perässä kärkeä palijo. 1 MTB rasti ja nähdään useita tiimejä. heti seuranneessa ylämäesä saadaan rakoa noihin ja jatketaan vauhilla sujuvasti 2:lle, kiireesti kohti kolmosta. Hiekka ylämäessä saadaan joku tiimi kiinni (paljastuu NikoT:n persaukseksi), nuorisohiihtäjät kaahaa vastaan, ollaan ehkä 4min heitä perässä... kiihkeetä, matka jatkuu kohti Ahmasta pikku reittimuutoksen kera, mitä ei pitäisi tehdä. 4:lle pikku töppi ja NikoT:n parivaljakko ja kas, hiihtäjänuoret samaan läjään.
- Nyt kohti melontaa ja kuullaan olevamme reilusti keulaparia perässä. Siellä ne järven toisella puolen jo työntää sinisellä sukkulallaan ja me lähetään hankoamaan helevitillisellä yrityksellä kohti M1:stä. No, paatti ei tunnu liikkuvan ja kanootin pohjan pullistessa 10 senttiä keskeltä sisäänpäin saadaan vettä vasten mukava vastus. ei auta, paskan valitsin ja näillä mennään... NikoT ja kaveri lipluttelee verkkasella melonnalla samaa vauhtia hajuraon päässä ku ite kauhotaan hullun lailla anakynnyksellä! PM2 eli Wellu ja Mikaki vetää ihan tosissaan, jopa strippaavat välillä Kalevalakylässä etsien kisakorttia, mutta se on gone-Wellu-gone... no, vaatteet tais keretä takas päälle ennen kirjainrallia.
- Kalevalakylä: etsi viis kirjainta rakennuksista ja sitte vastaus Maijalle... pikku sekoilun jälkeen kirjaimia talteen ja matka jatkuu. Mutta NikoT ja keulapari painaa n 5-6 min eellä. vielä ehtii...
- päästään paatista eroon ja MTB:lle - kierretään pidemmän kautta järvi ku näyttää lyhyempi reitti menevän talojen piha-alueiden läpi. Tehdään hyvä reittivalinta ja leimataan ihan kärjen tuntumassa CP8, josta noustaan Joksan löylyttäessä kohti vaihtoa keulilla. tunnen kuinka rampit jo kuikkii takareiskoissa...
- vaihto ja sukellustehtävä - "se joka ui menee liivit päällä" tulee ohje. lammessa kolme vedenalaista rastia eri syvyyksillä joista pitää käydä kuikkaamassa kuva. matalimmalla oleva rasti kohteeksi 2 muun tiimin kanssa ja rasti löytyy, mutta sukeltaminen liivin kans on HANKALAA! kuva selveää ja kiireellä kohti vaihtoa joka sujuu sutjakasti ja painetaan rullilla keulassa kohti rokuan taloa. nestehukka painaa, kädet meinaa rampata. Mutta harmi ku luistelupätkä oli lyhyt, tämä kulkee kuitenkin! Supalla oikasen pikitieltä täydestä vauhista polulle, mutta luistoa ei ole, rullat tökkää ja vedän päälleen pesäpallosyöksyn jäkälikköön 30:n vauhista. J.Oksa väistää - kiire, kiire. Q&A läpi ja suunnistaan.
- suunnistus hienosti, Hiiltomiehet painostaa, nuorisopari kiertää toisin päin. Ja vaihdossa kolme duoa läjässä, pojat on ollu pikkasen nopiampia ja lähtee n 1min kaulalla yskimään Rokuan jäkälikköön. Reppuun luistimet, kypärä päässä, 2 litraa mehua repussa jne - tossu on raskas, mutta on se muillaki. hiotaan kisamaku suussa kohti pookia...
- Pookilla hieno palotornikiipeily. ollaan 3 min nuorisoa jäljessä. peli on vielä pelattavissa! Jumari ei oo tuttu, mutta sehän selkiää Hannun oppiminuuttien jälkeen. makeaa kiipeilyä ristikkoa pitkin ja lopulta tikkaita rastille.
- matka jatkuu köpötellen kamat niskassa pakollista reittiä hiiltomiesten hiillostaessa koko ajan peräpeilissä. Perkeleen kuuma! Luistellaan lammen laavulle jäkälärinnettä ja nautitaan spagaateista, joilla napsautetaan vuorotellen molemmat takareiskat ramppiin. Oon filtteröiny cp13 jälkeen kaikki valmistellut 6 litraa juomaa paksun nahan läpi Rokuan jäkälikköön. No, Joksan repusta toivottavasti löytyy lisää limua.
- cp14 koituu meidän kohtaloksi, tekastaan hiiltomiesten kanssa 10 minuutin pummi... nyt kyllä vittu ku vituttaa
http://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU
lisää paskaa niskaa tulee kun oikastaan tielle. reiskat ramppaa ja nyt ei saa ramppia ylitettyä liikkuessa, vaan pakko ravistaa, syön joksan eväät ja juon kaverin limut.
- matka jatkuu, ollaan hiiltomiehistä rullien vaihon verran perässä... sekunnit on minuutteja, kiire jo ois..
- lähetään painaa luistelua, vedän hetken innolla kunnes reiskat leikkailee kiinni. J.Oksa sirklaamaan eteen, kansipojaksi ramppailevilla jaloilla... roikun repussa, kikkailen imussa. vedetään kohti viimestä rastia ja survotaan soratietä tasurilla. se ja sama, vaihto vie aikaa ja käsissä on vielä jotain. rastisuo näkyy, ulostaudun luistimilta ja syöksyn sukkasillaan supaan... Hiiltomiehet vilahtaa, juma - ne on nyt ihan heittoetäisyydellä. ryntään takas luistimille, maha ramppaa, kyljet ramppaa, vedän nauhat umppariiin ja survotaan täysillä tasuria. loppulasku armahtaa vaikka tiukka 90 astetta oikealle meinaa mennä töyssyjen ja soran takia leviäksi... maalissa alle min hiillostajien perässä, kolmantena.
Ja taas KRAMPPAA! Juoksija-lehden mukaan tähän paras lääke on lenkkeily eli poluilla tavataan ja törmäillään...
Näin tällä kertaa, kova setti ja hieno systeemi - kiitoksia Sepe ja kumppanit kuin myös kilpakumpanit ja PM:t ja kannustajat ja kaikki makkaranpaistajat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti